Doorgaan naar inhoud
Van natuurlijke mangohouten meubels tot moderne accessoires, jouw meubel outlet avontuur in Curaçao begint hier!
Jouw meubel outlet avontuur begint hier!

Veelgestelde vragen

ONS CONCEPT

Wat hout het 'Outlet' concept in? 

 • Een outlet is een term die strikt genomen gebruikt wordt voor een winkel die producten onder de normale prijs verkoopt. In ons geval is dat '(ver) onder de normale prijzen op Curaçao voor dezelfde kwaliteit meubels'. Dit is onder andere mogelijk door het inkopen van restpartijen, schakels uit de keten van inkoop te halen en door de bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden (o.a. door beperkte opslag, weinig personeel en de nadruk op een professionele webshop in plaats van een grote winkel). 
 • Wat zijn wij niet? Een full service concept met hele ruime marges. De winkels die meer vragen voor dezelfde items, doen dit niet zomaar en bieden vaak vele service opties rondom de verkoop van hun product (mogelijkheid tot korting, gratis bezorging, ruime retour voorwaarden, service center, inlaadhulp etc). Dat zit uiteraard verdisconteert in de prijs. Onze prijzen zijn meteen de scherpst mogelijke prijzen die we kunnen aanbieden en schelen soms vele honderden guldens met aanbieders elders op het eiland. Daartegenover staat dat we een groter beroep doen op uw zelfstandigheid. 

Krijgen jullie regelmatig nieuwe items binnen?

 • Ja! Wekelijks vullen we de winkel weer aan met vaak ook nieuwe dingen en om de 6 a 8 weken zal er een grotere wisseling van aanbod plaatsvinden (soms meer tafels, dan meer kasten, dan weer meer stoelen).

Krijg ik korting als ik meer koop?

 • Hier hebben wij heel lang over nagedacht. Gaan we alle prijzen met +/- 10% verhogen zodat we korting kunnen geven? Of houden we het echt bij meteen de laagst mogelijke prijs? Wij hebben gekozen voor het laatste. Geen zogenaamde acties, geen bedachte van/voor prijzen, geen ingecalculeerde kortingsmarges...Gewoon direct de scherpste prijs, no-nonsense, helder en duidelijk. Tevens ook wel zo eerlijk, want anders betalen mensen die via de webshop bestellen standaard meer dan de mensen die in de winkel om korting vragen. 

Verkopen jullie ook....? 

 • Bij opening verkopen wij vooral mangohouten tafels, enkele mangohouten kasten, stoelen en accessoires. Zoals eerder aangegeven krijgen wij regelmatig nieuwe items binnen. Dus wat we nu niet hebben, hebben we mogelijk over 6 weken wel en andersom. Echter, wij zullen voorlopig echt geen bedden, banken en elektronica gaan verkopen. 

Verkopen jullie nog tweedehands items?

 • Wij zijn gestopt met de verkoop van tweedehands items. Alleen een partij Villeroy & Boch servies staat nog in de winkel (niet in de webshop), omdat dit gewoon heel mooi past bij de mangohouten tafels.

BESTELLEN, PICK-UP & BEZROGING

Hoe kan ik mijn meubels bestellen?

 • U kunt eenvoudig online bestellen via onze website.
 • U kunt onze showroom bezoeken en daar een bestelling plaatsen. Deze is open op woensdag tot en met zaterdag van 10:00-17:00 uur en is gevestigd aan de Granaatappelweg 131.
Hoe betaal ik bij een online bestelling?
 • Na het plaatsen van uw order ontvangt u een e-mail (check uw SPAM) met daarin betaalinstructies. U maakt dan per bankoverschrijving geld over naar een rekening in naf (MCB of ORCO)
 • U betaalt de order direct na het plaatsen van de order via uw internet bankieren app. Is de betaling er niet na maximaal 48u? Dan wordt de order geannuleerd. 
 • Betaalt u via een buitenlandse rekening en is het geld zeer waarschijnlijk langer dan 48u onderweg? Stuur ons dan een betaalbewijs per mail (info@franksspullen.com) of whatsapp (+5999 5666322) zodat wij weten dat het er aan komt.
 • Helaas bieden de banken op Curaçao nog geen goede, gelijkwaardige optie voor IDeal achtige betalingen in een webshop. Wat er wel is, vinden wij geen beter alternatief dan het zelf via de Online Banking App op je telefoon overmaken (vertrouwd, veilig, kosteloos en snel te doen). In de order bevestigingsmail staan alle gegevens die u hiervoor nodig heeft. 
Kan ik mijn meubels zelf afhalen?
 • Ja, zeker! Op woensdag tot en met zaterdag kunt u van 10:00 tot 17:00 zelf uw meubels ophalen aan de Granaatappelweg 131. Neem voldoende spierkracht mee om zelf uw auto in te kunnen laden. Als het kan, helpen wij uiteraard een handje. Maar als het erg druk is kunnen wij dit niet garanderen. 

Bieden jullie bezorging aan? 

 • Bij de start van onze nieuwe winkel hebben wij een actietarief van NAF 50,- voor bezorgingen die door 1 persoon gedaan kunnen worden (begane grond en bestaan uit bijvoorbeeld 8 stoelen, 1 tafel + 6 stoelen e.d.). Wij leveren stoelen en tafels gedemonteerd, nieuw in doos en u dient deze zelf te monteren. 
En als ik een grotere order heb, er een trap naar mijn huis is of ik flexibelere bezorgtijden wens? 
 • Wij werken samen met SMS verhuisservice om u een vertrouwde en kwalitatief hoge bezorgservice te bieden voor grotere en uitdagendere bezorgingen. SMS Verhuisservice werkt zelfstandig van Franks Spullen en u maakt zelf (prijs)afspraken met hen. Het tarief van SMS Verhuisservice start op naf 65,- en zij werken met bezorgzones.
 • Het is ook mogelijk uw eigen bezorgservice in te schakelen. Zij zijn welkom tijdens de pick-up tijden op woensdag t/m zaterdag van 10:00-17:00u.
 • In beide gevallen geldt: benader de transporteur meteen na het plaatsen van uw bestelling, want de order moet binnen 5 pick-updagen zijn opgehaald. 

Hoe lang duurt het voordat mijn meubels worden bezorgd?

 • Als u heeft gekozen voor het speciale actietarief van NAF 50,-, dan komen wij uw order binnen 5 openingsdagen in de ochtend bij u bezorgen. Uiteraard hebben wij hier vooraf contact over met u. 
 • Schakelt u zelf een transporteur in? Dit spreekt u zelf een dag en tijd af met deze partij. Wel moet uw bestelling binnen 5 werkdagen zijn opgehaald / bezorgd. U bent er zelf verantwoordelijk voor dit goed af te stemmen met de bezorger. 

Is er inlaadhulp bij het pick-up punt?

 • U moet zelf voor voldoende mankracht zorgen om alles in te laden. Als het kan, helpen wij uiteraard een handje. Maar als het erg druk is kunnen wij dit niet garanderen. 

Wat als mijn meubels beschadigd aankomen?

 • Neem onmiddellijk contact met ons op en laat het ook de transporteur weten. Als de schade tijdens het transport door de externe partij is ontstaan, dan zijn zij verantwoordelijk voor het oplossen hiervan. Schade ontstaan bij fabricage is voor rekening Franks Spullen. 
 • Schade gemeld dagen of weken na de bezorging kunnen wij niet meer in behandeling nemen. Zie ook ons retouren policy

Kan ik mijn bestelling wijzigen nadat ik deze heb geplaatst?

 • Neem zo snel mogelijk contact met ons op om eventuele wijzigingen te bespreken. Houdt u er rekening mee dat bestellingen binnen 48u betaald moeten zijn en binnen 5 werkdagen moet zijn opgehaald/bezorgd.
 • Wijzigingen na betaling zijn lastiger te verwerken en brengen mogelijk administratieve kosten met zich mee (denk aan transactiekosten of koersverschillen bij het terugstorten van geld). Wij verrekenen deze met het terug te storten bedrag. 

Bieden jullie internationale verzending aan?

 • Ja, wij bieden aan dat wij bestellingen voor omliggende eilanden zeewaardig verpakt aanleveren bij Don Andres (hier zijn wel kosten aan verbonden). U dient zelf het transport te regelen (en betalen) direct met Don Andres. Selecteer bij Checkout 'Ik regel transport' en stuur ons een email of Whatsapp bericht waarin u de situatie uitlegt. Zie ook deze pagina voor meer uitleg.

BIJZONDERE OMSTANDIGHEDEN

Wat gebeurt er als ik mijn bestelling niet binnen de aangegeven tijd kan ophalen bij de externe bezorgingspartner?

 • Neem contact met ons op om door te nemen of het mogelijk is de items iets (1 of 2 dagen) later op te halen. Deze mogelijkheid zal afhangen van onze opslagcapaciteit op dat moment.

Kunnen jullie mijn bestelling een tijdje opslaan? 

 • Nee dit is niet mogelijk. Wij kunnen de prijzen die wij vragen voor de meubels zo laag houden omdat we onze bedrijfskosten ook zo laag mogelijk houden. Geen opslag voor verkochte goederen is hier een consequentie van.
 • Tip: vaak is het mogelijk om spullen tijdelijk bij bekenden op te slaan of alvast in 1 kamer van het te kopen/huren huis te plaatsen in overleg met eigenaar/verhuurder. 

Wat gebeurd er als ik te laat ben met ophalen, maar wel heb betaald?

 • Dit is afhankelijk van de situatie, maar als wij echt helemaal niets van u hebben gehoord in het tijdsbestek van 5 openingsdagen, annuleren wij de order en gaan de producten weer terug in de verkoop. U ontvangt een e-mail van ons met het verzoek uw bankgegevens door te geven zodat wij het bedrag kunnen terugstorten. U ontvangt dan uw aankoopbedrag -/- naf 50,- opslag-  en administratiekosten retour. 

  Kan ik specifieke producten (niet standaard in de winkel) bestellen bij jullie? 

  • Als het gaat om grotere aantallen per item (10 of meer) en het betreft mango houten meubelen of stoelen, dan kunnen wij deze order specifiek mee bestellen bij een volgende vracht. Houdt u rekening met een levertijd van 5-6 maanden. Wij vragen een aanbetaling van 50%.

  Leveren jullie aan projecten? 

  • Ja dat doen wij! Grote bestellingen kunnen wij maatwerk plaatsen. We kunnen zelfs bestaande meubel modellen laten aanpassen naar uw unieke behoefte. Zie ook de pagina Projecten. Neem contact met ons als u deze mogelijkheid wilt doorspreken.